Новите шефовете на Интер имат големи амбиции за бъдещето на клуба. Днес сделката за продажбата на китайската фирма "Сунинг" беше узаконена, а след това бе представен и новият борд на директорите на "нерадзурите".

Майкъл Болингброук е новият изпълнителен директор, който даде пресконференция. "За мен е чест да съм част от такъв велик отбор и искам да се присъединя към благодарноитите на Ерик Тохир към Масимо Морати. Футболът е глобална марка. Трябва да сме умели на терена и извън него. Откакто пристигнах през 2014 г., Интер стана още по-глобален отбор. Всички работим за успеха на отбора", каза Болингброук, който беше директор в Манчестър Юнайтед преди да пристигне в Интер.

"За мен е чест да остана изпълнителен директор на Интер. Нашите приходи се качиха от 160 до 1856 млн. евро за година и очакваме да се повишават още. Лига Европа е само стъпка към Шампионска лига, което е истинската ни цел. Новите собственици от Сунинг ще са най-важни за нас, защото ще ни дадат достъп до азиатските фенове, които искат да научат все повече за Серия "А". Имаме 135 млн. фенове и ще ги направим повече с нови спонсори от Китай и други държави. Марката Интер предлага неограничени възможности", добави Болингброук.