Ръководството на Интер прие офертата на английския Челси на стойност 25 милиона евро за хърватския национал Марсело Брозович.

За да се финализира трансфера, 23-годишният Брозович трябва да договори личните си условия с лондончани и да премине медицински изследвания.

През миналия сезон той се отличи със 7 попадения и 5 асистенции в 35 мача в калчото, а на Евро 2016 участва в три двубоя на Хърватия, в които записа едно голово подаване.Ю

В същото време стана ясно, че Интер и Фиорентина не могат да стигнат до съгласие по трансфера на Стеван Йоветоч.

26-годишният Йоветич, който е собственост на английския Манчестър Сити, е под наем в Интер с договор до края на календарната година. От 1 януари 2017-а в сила влиза откупната клауза, която Интер трябва да заплати на Сити, за да привлече играча. Той обаче се оказа ненужен на "Джузепе Меаца" след пристигането на Габриел Барбоса и смяната на старши треньора Роберто Манчини с Франк де Бур.

Фиорентина, чийто екип Йоветич носи между 2008 и 2013 година, има желание да го вземе под наем, но за момента заплатата му от 8 милиона евро на сезон е пречка пред постигането на сделката. От Интер са готови да плащат част от нея, стига да успеят да се разделят с играча.

"Нерадзурите" обаче искат Фиорентина да се ангажира с поемането на откупната клауза на 1 януари, което е другият проблем пред постигането на сделката.

През миналия сезон Йоветич изигра 28 мача за Интер, в които вкара 7 гола и направи 4 асистенции.