Чешкият гранд Спарта Прага поднесе една от големите сензации във втория кръг от груповата фаза на Лига Европа, след като надви италианския Интер с 3:1 на стадион "Дженерали Арена" в чешката столица.

Мачът бе от Група "К" на втория по сила евротурнир, а домакините надиграха противника си в доста моменти от срещата и напълно заслужено се добраха до победата и трите точки.

След този мач пражани събраха 3 пункта в своята група, докато интеристите още нямат спечелена точка, след като в първия си мач от групата загубиха шокиращо от Апоел Беер-Шева.

Интересно е обаче да се отбележи, че Франк де Бур бе оставил на пейката играчи като Икарди и Перишич.

Вацлав Кадлец вкара два гола за домакините в 7-ата и 25-ата минути, но Паласио намали в 71-ата.

Четири минути след това Ранокия получи втори жълт и червен картон и така интеристите останаха с човек по-малко на терена, а в 76-ата минута Холек сложи край на интригата.
 


Срещата започна много лошо за гостуващия тим и в 7-ата минута доста нескопосана изява на Мело позволи на Доцкал да намери Вацлав Кадлец и последният с хубав и нисък удар по земя прати топката в долния ляв ъгъл и даде аванс на Спарта.

Десетина минути след това съдията пропусна да отсъди чиста дузпа за домакините, след като техният автор на първия гол бе фаулиран от Мурийо в наказателното поле. Ситуацията обаче бе подмината.

В 23-ата минута и Интер отговори на предизвикателството, след като Ранокия засече с глава хубаво центриране на Банега, но прати топката встрани вратата.

Две минути след това чехите имаха два гола аванс след ново попадение на Вацлав Кадлец. След "заспиване" в редиците на Интер той бе изведен абсолютно сам срещу вратаря и не сгреши. В тази ситуация играчите на гостите не се ориентираха за съдийския сигнал и бяха спрели да играят.

През следващите минути на терена не се случи нищо интересно и до почивката нямаше повече попадения.

Две минути след почивката Караваев от добра позиция не успя да нацели вратата и така пропиля страхотен шанс да направи преднината на Спарта класическа.

В 59-та минута Едер можеше да се разпише за домакините, но ударът му премина над вратата.

Все пак обаче Паласио бе точен в 71-ата. Той получи хубав пас и бе изведен сам срещу вратаря и с прецизен удар покрай него успя да реализира.

Четири минути след това Ранокия извърши нарушение и логично бе изгонен след втори жълт картон.

Всичко в този мач приключи с гола на Холек в 76-ата минута, след от един метър на празна врата нямаше как да сгреши. До края нямаше нищо интересно.

СПАРТА ПРАГА - ИНТЕР 3:1
1:0 В.Кадлец 7
2:0 В. Кадлец 25
2:1 Паласио 71
3:1 Холек 76

Спарта Прага: Кубек, М. Кадлец (74 - Пулкраб), Мазух, Холек, Караваев, Доцкал, Чермак, Холцер, Фридек (66 - Жулис), Сачек, В. Кадлец

Интер; Ханданович, Ранокия, Мурийо, Д'Амброзио (56 - Ансалди), Мианге, Мело, Банега, Гнокури (70 - Икарди), Паласио, Кандрева (63 - Перишич), Мартинс

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/dHhfq2y23mc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>