Интер взе глътка въздух с победа 2:1 над Торино в оспорван мач на "Джузепе Меаца". Герой за "нерадзурите" бе капитанът Мауро Икарди, който след скандала с тифозите се реваншира, като вкара двата гола за успеха. Победният дойде след страхотно изпълнение две минути преди края на двубоя.

Така Интер записа победа след три поредни загуби, а треньорът Франк де Бур засега спасява от уволнение. Двубоят започна равностойно, с повече битка в средата на терена и без сериозни голови положения. В 12-та минута Кандрева стреля от воле по диагонала, но топката профуча покрай вратата.

"Нерадзурите" владееха повече топката, но липсваше извеждащия пас. В 35-ата минута Интер все пак успя да поведе в резултата.

Пас зад защитата на Банега изведе Икарди сам срещу Джо Харт, който връхлетя в краката му, но топката се отби от аржентинския голаджия и влезе в мрежата. Малко след това Икарди имаше нов шанс да порази вратата на Харт, но стреля неточно.

След почивката двата отбора заиграха далеч по-атакуващо и положенията пред двете врата заваляха. В 57-ата минута Едер получи добра възможност в наказателното поле, но шутира неточно.

В 63-ата минута нелепа грешка в защитата на "нерадзурите" изведе Белоти сам в наказателното поле и голмайсторът на Торино простреля Ханданович - 1:1.

При следващата атака "биковете" извадиха голям късмет, след като удар с глава на Брозович от метър пред вратата бе избит на голлинията от защитник на Торино.

Малко след това Кандрева с глава направи пореден пропуск за "нерадзурите". В 81-ата минута Икарди се озова сам срещу Харт, но не успя да го преодолее.

В 88-ата Интер се докопа до победата със страхотен гол на Икарди. Капитанът на "нерадзурите" овладя топката на границата на наказателното поле, обърна се и с безпощаден удар намери горния ляв ъгъл на Харт за 2:1.

Интер - Торино 2:1

1:0 Икарди 35
1:1 Белоти 63
2:1 Икарди 81

Интер: Ханданович, Ансалди, Миранда, Мурийо, Нагатомо, Брозович, Марио, Банега, Кандрева, Едер (75 - Паласио), Икарди

Торино: Харт, Запакоста, Росентини, Морети, Барека, Акуа (59 - Бенаси), Валдифиори, Оби (76 - Басели), Фалке (64 - Лопес), Ляич, Белоти