Интер - Спарта Прага, мач от група "К" на Лига Европа, стадион "Джузепе Меаца", днес от 22:05 часа българско време

Групата на Интер

Вратари: Карисо, Берни
Защитници: Андреоли, Ранокиа, Ансалди, Сантон, Мурийо, Яо, Мианг
Халфове: Мело, Гнукури, Дзонта
Нападатели: Паласио, Биабиани, Едер, Перишич, Бакайоко, Пинамонти

Прогнозата на Gol.bg:

Мач без значение и за двата отбора. Още в миналия кръг Интер изхвърча от Лига Европа, а Спарта Прага стана недостижим на върха в група "К".

Очаква се треньорът Силвио Пиоли да даде шанс за изява на доста от футболисти, които по-често остават на пейката от началото на сезона. В състава на "нерадзурите" липсват почти всички основни играчи.

Гари Медел е с контузия в лазарета. Почивка получават титулярният вратар Самир Ханданович, голмайсторът на тима Мауро Икарди, Антонио Кандрева, Евер Банега, Марсело Брозович, Жоао Миранда, Данило Д'Амброзио.

Извън групата са още Жоао Марио, Джофри Кондогбиа и Стеван Йоветич, които нямат картотеки за Лига Европа.

Въпреки многото липси Интер ще се мъчи малко от малко да се отсрами в последния си европейски мач, след като само с три точки от пет мача се закотви на последното място в групата.

Пиоли познава болезнено тима на Спарта Прага, тъй като през миналия сезон се изправи срещу него в елиминациите на същия турнир като треньор на Лацио. Тогава чехите триумфираха с 3:0 насред Рим и с общ резултат 4:1 продължиха на четвърфиналите.

В Спарта също ще има доста промени, но треньорът Зденек Свобода даде да се разбере, че това е голям мач срещу именит съперник и няма как да се отнесе с пренебрежение, макар залогът да е нулев. На "Меаца" се очакват около 2500 чехи в мощна подкрепа за Спарта.

Очертава се мач на кантар, а предвид липсата на напрежение при съперниците, нищо чудно да паднат голове и в двете врати.

Резултат: 1:1