Интер успя да се класира за 1/4-финалите на турнира за Купата на Италия, след като постигна победа с 3:2 над Болоня в среща, която се игра на стадион "Джузепе Меаца". Успехът за миланистите дойде след продължения, след като срещата завърши при реми 2:2 в редовното време. 

Съвсем очаквано като титуляр за домакините започна бразилското разочарование Габибол, който обаче така и не успя да запише името си сред голмайсторите.

След този успех серията от поредни победи за интеристите вече стигна до 6, след като преди това отборът постигна и пет последователни успеха във вътрешния шампионат.

Интересно е да се отбележи, но домакините бяха с доста резерви сред титулярите. 

Мурийо даде аванс на "нерадзурите" в 33-ата минута, а шест по-късно Паласио удвои. За гостите Джемаили намали в 43-ата минута, а Донса изравни в 73-ата. В крайна сметка до края на редовното време нямаше повече голове и се стигна до продължения, а в 98-ата минута Кандрева донесе успеха на домакините.


Срещата започна добре за домакините и още в 6-ата минута Едер имаше добра възможност пред себе си, но някак си успя да прати топката над вратата.

Четвърт час по-късно стражът на гостите спаси опасен удар на Габигол, а в 33-ата минута логичното се случи и домакините стигнаха до попадение. 

Мурийо вкара фантастичен гол, след като засече със задна ножица центриране от корнер в наказателното поле и не остави шансове на противниковия вратар.

Само шест минути след това гостите бяха зашеметени с втори сериозен удар. Паласио удвои аванса на Интер, след като бе изведен зад защитата и останал сам срещу вратаря прати топката в далечния ъгъл.
 

Все пак гостите се окопитиха и стигнаха до попадение две минути преди почивката. Джемаили стреля около точката на дузпата, но след рикошет в крака на противников играч кълбото залъга противниковия страж и влезе във вратата му, макар че скоростта на топката бе много слаба. 

Пет минути след почивката Марио можеше да увеличи аванса на домакините, но ударът му с глава мина покрай страничната греда. 

Малко след това Паласио също имаше добър шанс, след като и той игра с глава, засичайки топката след центриране от корнер, но стражът на гостите спаси. 

В следващите минути домакините продължиха да натисат съперика си и се наложи стражът на Болоня да прави нови спасявания. 

Въпреки това обаче третият гол за Интер така и не падаше и в крайна сметка болонци попариха здраво опонента си, след като Донса изравни в 73-ата минута след удар с глава от близка дистанция.

До края на редовното време двата тима не си вкараха повече голове, но Интер бе по-съобразителен в продълженията и Кандрева реализира в 98-ата минута. Toй отправи точен удар от наказателното поле и вкара победния гол. 

ИНТЕР - БОЛОНЯ 3:2 след продължения
1:0 Мурийо 33
2:0 Паласио 39
2:1 Джемаили 43
2:2 Донса 73
3:2 Кандрева 98

ИНТЕР: Карисо, Мурийо, Ансалди, Д'Амброзио, Кондогбия, Марио, Медел, Едер (94 - Брозович), Габриел (60 - Кандрева), Паласио (71 - Икарди)

БОЛОНЯ: Да Коща, Майета, Икономоу, Масина, Крафт, Рицо (60 - Мюние), Пулгар, Джемаили (72 - Наги), Донса, Ди Франческо, Дестро