Интер удари с 1:0 Палермо в Сицилия и записа осма поредна победа във всички турнири. Единственото попадение в мача заби Жоао Марио в 65-ата минута.

С този успех нерадзурите изместиха Милан от петото място в класирането, докато Палермо е твърдо в зоната на изпадащите отбори.

Сицилианци са трагични на собствен стадион, като записаха девета загуба от десет мача, имат и едно равенство.

Като цяло гостите контролираха мача, създадоха половин дузина чисти голови положения, в крайна сметка опънаха веднъж мрежата на домакините и заслужено си взеха победата и трите точки.

Трябва да се отбележи, че "нерадзурите" след 79-ата минута бяха в намален състав, след като от игра бе отстранен Ансалди. В продължението на мача бе изгонен и Гаци от Палермо.

Така Интер продължава с успешната си серия и вече мечтае за място в Шампионската лига.


Палермо започна атакуващо срещата в Сицилия и още в началото натисна сериозно гостите си. В третата минута Несторовски проби отляво, след което шутира остро от ъгъла на наказателното поле, но топката мина до гредата. Отговорът на Интер не закъсня.

Звездата на нерадзурите Мауро Икарди се освободи на точката на дузпата, но стреля твърде слабо и Пошавец без проблеми улови. Невероятна възможност за Интер, но Икарди с лекота я профука. Последваха силни моменти на гостите, които успяха да изнесат играта в половината на Палермо.

В 15-ата минута Миранда се извиси след корнер и стреля с глава, но неточно. Последва нов шанс за гостите. След многоходова атака топката попадна в Кандрева, който нахлу в пеналта и стреля мощно по диагонала, но Прошавец показа класа и отрази.

След половин час игра и Брозович не успя да преодолее Прошавец. Това бяха силните минути на Интер, като нерадзурите изцяло контролираха играта, но правеха непростими пропуски. В 33-ата минута домакините скочиха за дузпа, но такава правилно не бе отсъдена.

Второто полувреме започна с положение за Интер, но Перишич направи пореден пропуск. В 57-ата минута Куаизон се откъсна отдясно, не се засуети и Миранда успя да изчисти топката. След час игра тупалка на Перишич профуча до гредата.

В 62-ата минута Мауро Икарди се откъсна сам срещу Прошавец, но стреля слабо и не успя да го преодолее. Три минути по-късно Интер най-сетне вкара. Кандрева намери Жоао Марио и той технично опъна мрежата на Палермо за 0:1.

В следващите минути играчите на Интер много правилно задържаха топката и не даваха почти никакви шансове на домакините, които не знаеха как да стигнат до чиста голова възможност. В 78-ата минута се създаде леко меле в пеналта на Интер след един корнер, но Палермо не успя да стигне до голов удар.

Минута по-късно двата отбора едва не се хванаха за гушите след брутално влизане на Ансалди срещу Несторовски. Заслужено Ансалди получи втори жълт и респективно червен картон. Това разяри Стефано Пиоли на резервната скамейка и логично той бе пратен на трибуните с червен картон.

Така Интер остана в намален състав, което даде шанс на домакините, които веднага се втурнаха в атака, а в игра се появи и Ивайло Чочев. В 83-ата минута Палермо стигна до гол, но той бе отменен, тъй като домакините изпълниха пряк свободен удар преди да има съдийски сигнал. До края Палермо натисна, но нямаше шанс за гол и Интер си взе победата.