Интер тресна с 2:0 Емполи на "Джузепе Меаца" и отново се върна на победния път. "Нерадзурите" бяха записали две последователни загуби - от Лацио за Купата и от Ювентус за първенство, но сега си го изкараха на Емполи и със спечелените три точки си осигуриха място в Топ 4.

Головете за домакините вкараха Едер (14) и Кандрева (54). Така Интер продължи доминацията си на собствен стадион, където този сезон има само една загуба от Каляри.

Срещата пропуснаха Мауро Икарди, Иван Перишич и Марсело Брозович, но Едер ги замени изцяло, като се отчете с гол и асистенция.

От своя страна Емполи с нищо не показа, че заслужава нещо от този мач. Гостите остават над чертата на изпадащите отбори и ще продължат битката за оцеляването си. 


Срещата започна с изненадващ натиск на гостите и в петата минута играчите на Емполи скочиха за дузпа. Тогава след центриране отдясно останаха съмнения, че топката е срещнала ръката на Миранда, но не бе отсъден наказателен удар.

Малко по-късно Интер изпусна невероятен шанс. Жоао Марио центрира перфектно и Паласио стреля с глава, но Лукаш показа класа и спаси. Домакините натиснаха здраво и логичното се случи в 14-ата минута. Тогава Паласио свали с глава топката към Едер, който с гърди я бутна в мрежата за 1:0.

Нерадзурите продължиха с атаките си, но с пропуск се отчете Антонио Кандрева, който от воле стреля над вратата. В 25-ата минута Омар Ел Кадури се освободи от защитата на Интер и стреля по диагонала, но Ханданович отрази.

След половин час игра и домакините скочиха за дузпа, за блъскане на Едер, но такава не им бе дадена. Последва ново уникално спасяване на Лукаш. До края на полувремето Интер доминираше, но не стигна до сериозни голови положения.

Втората част започна с положение на Емполи, при което бе изсипана една топка в пеналта, но там защитата на Интер се справи. В 51-ата минута Едер проби мощно по лявото крило, нахлу в наказателното поле, последва пас към Роберто Галярдини, но той стреля високо над вратата.

Три минути по-късно Интер вкара втори гол. Едер пусна уникалрен пас с външен фалц към Кандрева, който без проблеми опъна мрежата за 2:0. Емполи можеше бързо да вкара, но Макароне направи фрапантен пропуск, останал сам срещу Ханданович.

В следващите минути играта се накъса, като действията се развиваха основно в средата на терена. Към края Интер отново засили темпото, притисна гостите, но не успя да стигне до сериозно голово положение. Така домакините заслужено си взеха победата и вече са в Топ 4 на Италия. 

Интер - Емполи 2:0

Голмайстори:

1:0 Едер (14)

2:0 Кандрева (54)