Фиорентина скри топката на Интер за 7 минути, в които вкара цели три гола и спечели с 5:4. До този момент нещата за гостите се развиваха повече от добре, след като Иван Перишич и Мауро Икарди бяха направили мини обрат след ранния гол на Матиас Весино. 

В началото на второто полувреме Федерико Бернардески пропусна дузпа, но веднага след това падна дъждът от голове. Давиде Асторе започна серията в 63-та минута, миг по-късно Весино направи 3:2, а Кума Бабакар в 70-та довърши “нерадзурите”. Сенегалецът вкара и 5 гол, само за да прецака още повече вечерта за Интер. Икарди опита да промени всичко в края с два гола, но за "нерадзурите" бе твърде късно. 

С този успех Фиорентина остана на 8-то място в класирането  55 точки, само на една от 7-мия Интер. Двата отбора обаче много трудно ще успеят да се преборят за участие в евротурнирите, тъй като 5-тият Лацио има 61 точки, а утре приема предпоследния Палермо. 

След равностойно начало на срещата, в което и двата тима имаха положения за гол, късметът се усмихна първо на домакините. В 23-та минута Хървойе Милич проби по лявото крило и пусна пас по тревата към първа греда. Там Матиас Весино с кинжален удар под гредата не остави никакви шансове на Самир Ханданович - 1:0 за Фиорентина. Така Интер не успя да запази “суха мрежа” за 8-ми пореден мач в Серия А. 

“Нерадзурите” реагираха мигновено и в 28-та минута изравниха. Антонио Кандрева подхвана бърза контраатака по дясното крило и достави топката около точката за дузпата. Там Иван Перишич връхлиташе на скорост и с прецизен удар с левия крак направи 1:1. Кандрева даде 9-та си асистенция от началото на сезона, повече от всеки друг играч в Серия А. 

Само 6 минути по-късно Икарди донесе пълен обрат за гостите. Жоао Марио разсече защитата на Фиорентина с пас през центъра, а аржентинецът с лекота реализира за 2:1. Това бе първи гол извън Милано за Икарди от септември насам. 

Фиорентина опита да обърне развоя още в началото на второто полувреме и в 52-та минута домакините получиха шанс да изравнят след дузпа. Бабакар беше задържан от Д’Амброзио и реферът посочи бялата точка. Федерико Бернардески обаче изпълни несериозно дузпата с нещо като “паненка” и Ханданович отрази. Малко след това Бернардески беше заменен и в последствие освиркван от местните фенове. 

“Виолетовите” все пак изравниха в 63-та минута. Давиде Астори засече с глава центриране на Борха Валеро от ъглов удар и направи 2:2. Това обаче не бе всичко. Само минута по-късно домакините триумфираха отново. Матиас Весино тръгна от центъра, направи двойно подаване с Борха Валеро и от границата на наказателното поле насочи топката с хироргическа точност - 3:2 и пълен обрат за Фиорентина. Втори гол за Весино в мача и втори от началото на сезона. 

Весино затвърди невероятното си представяне и с асистенция. В 70-та минута халфът намери по страхотен начин Кума Бабакар, който нямаше проблеми да вкара четвъртото попадение в срещата. 

До края Фиорентина действаше на контраатаки и можеше да вкара още много. Направи го обаче “само” веднъж. В 79-та минута Салседо изведе Бабакар на нова стрелкова позиция, а нападателят вкара второто си попадение в срещата и общо 5-то във вратата на Интер. За последно “нерадзурите” инкасираха 5 гола през май 2013 година. 

В 88-та минута голмайсторът на гостите Мауро Икарди вкара второто си попадение в срещата след асистенция на Перишич, а малко след това оформи и своят хеттрик. За нещо повече от почетна загуба за Интер обаче бе твърде късно. 

Фиорентина - Интер 5:4

1:0 Матиас Весино 23’

1:1 Иван Перишич 28’

1:2 Мауро Икарди 34’

2:2 Давиде Астори 63'

3:2 Матиас Весино 64’

4:2 Кума Бабакар 70’

5:2 Кума Бабакар 79'

5:3 Мауро Икарди 88'

5:4 Мауро Икарди 90'

Фиорентина: Татарушану, Томович (54 - Салседо), Санчес, Астори, Бадел, Весино, Тейо (82 - Кристофоро), Милич, Валеро, Бернардески (58 - Иличич), Бабакар 

Интер: Ханданович, Д’Амброзио, Медел, Миранда, Нагатомо (73 - Едер), Галярдини, Кондогбия (76 - Брозович), Марио, Кандрева, Перишич, Икарди 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/hTxnjvs-vU8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>