Интер най-накрая прекъсна ужасяващата серия без победи и спечели с 3:1 гостуването на Лацио в предпоследния кръг на Серия "А". Успехът за "нерадзурите" след осем поредни грешки обаче дойде след дъжд качулка.

По-рано градският съперник Милан удари Болоня и осигури шестото място, което дава участие в квалификациите на Лига Европа. Интер все пак се изкачи на седмо място с равни точки с Фиорентина, на четири зад "росонерите" преди последния мач от първенството следващия уикенд.

Всичко тръгна по мед и масло за Лацио, след като Балде Кейта даде преднина на своя тим от дузпа. От нищото обаче Интер успя да обърне резултата още преди почивката с гол на Марко Андреоли и автогол на Уесли Худ.

След почивката Имобиле тресна греда, а в последния половин час положението за "орлите" стана кошмарно с изгонването на Кейта и Сенат Лулич. Така "Нерадзурите" довършиха съперника с трети гол, дело на Едер.


Лацио започна по-активно двубоя, имаше инициативата на "Олимпико", но без сериозно да застраши противниковата врата. Балде Кейта и Фелипе Андерсон се откроиха с набезите си, но липсваше завършващия удар.

В 17-ата минута отбраната на "нерадзурите" все пак се огъна и Лацио получи право да изпълни дузпа. Фелипе Андерсон нахлу отдясно в наказателното поле, където гонещият го Мурийо го препъна и реферът Марко Ди Бело посочи бялата точка. Балде Кейта с безпощаден удар в горния ляв ъгъл не остави шанс на Ханданович - 1:0.

Интер изравни играта към средата на полувремето, но липсата на капитана Мауро Икарди в атаката видимо се усещаше. Едер, който игра на върха на нападението, рядко имаше досег с топката. Кандрева и Перишич се мъчеха да направят нещо смислено по фланговете, но без успех.

Без да има някакъв превес Интер в рамките на няколко минути шокира "Олимпико" с два гола. В 31-ата Марко Андреоли засече с глава центриране от корнер и простреля Варгич за 1:1. Само шест минути по-късно Интер стигна до обрата - Уесли Худ опита да избие остро ниско центриране, но заби топката в собствената си врата.

В 47-ата Интер получи отличен шанс при пряк свободен удар на дъгата на наказателното поле. Едер завъртя топката покрай стената, но не намери целта. Лацио обаче нямаше намерение да се предава и в 57-ата минута бе на косъм от изравнителния гол. Имобиле се измъкна от защитата на гостите и с мощен шут на границата на наказателното поле разтресе напречната греда.

Малко след това обаче "орлите" получиха тежък удар. Балде Кейта падна в наказателното поле на Интер, но вместо дузпа, получи малко пресилен втори жълт картон за симулация. От повторенията да се видя, че имаше контакт при посягането на Гари Медел и ако решението на Ди Бело да не отсъди дузпа, можеше да се приеме, то изгонването на Кейта дойде в повече.

Интер се възползва веднага от численото си предимство и вкара трети гол, с който на практика си реши мача. В 74-ата минута Едер се оказа на точното място при избита топката от центриране и от няколко метра опъна мрежата зад Варгич - 3:1.

В 78-ата минута Лацио съвсем окапа, след като и Сенат Лулич бе изгонен с втори жълт картон. Интер доигра без напрежение мача и си тръгна от Рим с трите точки.


Лацио - Интер 1:3

1:0 Кейта 18-дузпа
1:1 Андреоли 31
1:2 Худ 37-автогол
1:3 Едер 74

Лацио: Варгич, Уолъс, Де Фрай (59 - Баста), Худ, Фелипе Андерсон (78 - Креко), Милинкович-Савич, Билиа, Луис Алберто (67 - Ломбарди), Лулич, Имобиле, Балде Кейта

Интер: Ханданович, Д'Амброзио, Мурийо (23 - Сантон), Андреоли, Нагатомо, Медел (86 - Банега), Галярдини, Кандрева, Брозович, Перишич, Едер (81 - Пинамонти)

Червени картони: Балде Кейта 66 (Лацио), Лулич 74 (Лацио)

Стадион: "Олимпико"
Съдия: Марко Ди Бело

<div style="position:relative;height:0;padding-bottom:56.25%"><iframe src="https://www.youtube.com/embed/gI5CuQJ7gPY?ecver=2" width="640" height="360" frameborder="0" style="position:absolute;width:100%;height:100%;left:0" allowfullscreen></iframe></div>