Севиля и Интер официално обявиха, че са постигнали споразумение по продажбата на Евер Банега обратно в испанския клуб. Аржентинецът изкара едва един сезон при „нерадзурите“, като премина в италианския тим именно от андалусийци през миналото лято.

След идването на новия треньор на отбора – Лучано Спалети, в Милано вече нямат нужда от полузащитникът. Италианският специалист е обявил, че 28-годишният Банега не попада в плановете му.

За шефовете на Интер това се оказва изключително добре сделка, защото ще приберат 9 милиона евро от трансфера. Припомняме, че полузащитникът измина обратния път като свободен агент, след като преди година аржентинецът категорично отказваше да подпише нов договор със севилци.

След края на сезона се считаше, че ПСЖ е най-вероятна дестинация за полузащитника. Там той бе искан от бившия си наставник в Севиля – Унай Емери. В крайна сметка до сделка не се стигна, а пред Банега остава единствено да премине медицински тестове преди да подпише своя договор с рекордьора по титли в Лига Европа.