Интер продължава със силното си представяне от началото на сезона в Серия "А", след като победи с 1:0 Дженоа на "Джузепе Меаца" в мач от 6-ия кръг.

Успехът за домакините не дойде никак лесно и в герой се превърна Даниеле Д’Амброзио, който се разписа с глава в последните минути. И двата отбора имаха добри положения за гол, но вратарите Самир Ханданович и Матия Перин се представиха много силно.

Андрей Гълъбинов изгледа срещата от скамейката, а миланци записаха трети пореден успех у дома без допуснат гол. "Грифоните" пък завършиха сблъсъка с 9 души на терена заради два директни червени картона в продължението.

С успеха Интер събра 16 точки и се намира само на две зад лидерите Ювентус и Наполи, които са с пълен актив от 18 т. Дженоа остава с едва 2 т. в актива си и вече е в зоната на изпадащите.


Атаката на домакините се състоеше от обичайното трио Антонио Кандрева, Иван Перишич и Мауро Икарди, до тях игра и новото попълнение Матия Весино. За гостите Андрей Гълъбинов остана на пейката за сметка на 16-годишния талант Пиетро Пелегри, който впечатлява с представянето си. Невъзстановеният Горан Пандев също беше резерва.

Интер създаде много опасно положение още преди да е изтекла и минута игра. Антонио Кандрева направи двойно подаване с Даниеле Д’Амброзио, центрира в наказателното поле, където Иван Перишич овладя на гърди. Последва хубаво изпълнение на хърватския национал с гръб към вратата и топката мина на сантиметри от напречния стълб. В следващите минути домакините бяха по-активният отбор на терена, докато Дженоа разчиташе главно на контри.  При една от тях младият Пелегри беше намерен в наказателното поле и засече от движение, но покрай целта.

По-късно Адел Таарабт беше изведен и пусна отличен пас и точно преди Алеандро Рози да стреля пред Самир Ханданович, върналият се в защита Мауро Икарди с блестящ шпагат, досущ като бранител, изчисти. След почти половин час игра Перишич засече от воле и Матия Перин със сигурна намеса улови. После с всяка изминала минута "грифоните" заиграваха все по-уверено и не се страхуваха да владеят продължително топката в половината на "нерадзурите". В 40-ата минута Пелегри получи пас точно на границата на вратарското поле и с летящ плонж се опита да прониже Ханданович, но милиметри го разделиха от кълбото. По-късно Таарабт шутира мощно и вратарят на Интер с чудесна намеса изби.

В самия край на полувремето Марсело Брозович беше намерен фронтално срещу вратата, овладя и стреля силно, но гредата се оказа пръв помощник на Перин. Втората част започна с опасност пред вратата на Интер, след като Диего Лаксалт беше намерен на чиста позиция, но не успя да уцели вратата. В 63-ата минута Интер пропусна страхотен шанс за гол. След центриране от корнер, кълбото беше отклонено към Едер, който на далечната греда от непосредствена близост не успя да вкара.

В следващите минути натискът на Интер се увеличи и Брозович шутира от дистанция, топката тупна коварно, но Перин спаси. Последва добавка на Икарди, която вратарят на Дженоа отново изби. В 70-ата минута отново хърватският халф засече, но право в ръцете на Перин. 120 секунди по-късно Едер отправи фалцов удар, но за сетен път стражът на гостите беше на мястото си. Четвърт час преди края и Дженоа показа зъби, след като Стефан Омеонга отправи хубав изстрел, който Ханданович със сетни сили спаси.

Така се стигна до 87-ата минута, когато Д’Абмрозиоо с глава донесе успеха за Интер след подаване на резервата Жоао Марио! До края Омеонга беше изгонен с директен червен картон, след като спъна откъсващия се сам срещу вратаря Едер. По-късно и Таарабт пое към съблекалните за много груб фаул. 

Интер – Дженоа 1:0

Голмайстор: Д’Амброзио (87)

Интер: Ханданович, Далберт, Миранда, Скриниар, Д’Амброзио, Брозович (81-Марио), Валеро (72-Карамо), Весино, Перишич, Кандрева (60-Едер), Икарди
Треньор: Лучано Спалети


Дженоа: Перин, Бираски, Росетини, Зуканович, Роси, Кофи, Велозо (79-Ригони), Лаксалт (53-Милиоре), Таарабт, Омеонга, Пелегри (74-Пандев)
Треньор: Иван Юрич

Милано, ст.: "Джузепе Меаца"
Съдия: Джанлука Марко
Жълти картони: Милиоре (Дженоа)
Червени картони: Омеонга 90+1’, Таарабт 90+4' (Дженоа)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/TDAoo6qgWaw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>