Мауро Икарди за пореден път извади головете от кошницата си и донесе победата на Интер с 2:0 над Аталанта. Аржентинският капитан на “нерадзурите” се разписа два пъти след почивката, за да помогне на тима си да се изкачи на второ място в класирането. 

Интер събра актив от 33 точки след 13 кръга, на две зад лидера Наполи. Успехът тази вечер направи така, че “нерадзурите” да изпреварят в класирането шампиона Ювентус (31 т.), който по-рано днес загуби с 2:3 гостуването си на Сампдория. 

Интер и Аталанта предложиха добър футбол на зрителите, като играха на добро темпо през първата част. Гостите дори имаха добри възможности да вкарат ранен гол. Постепенно тимът на Лучано Спалети си върна контрола върху играта и в 25-та минута Мауро Икарди бе изведен зад защитата на домакините, но не успя да отправи качествен удар.

В края на първата част играчите на Интер поискаха от рефера дузпа за задържане на Икарди в наказателното поле на Аталанта. Футболистите на домакините дори с жестове подканиха рефера да използва видеоповторенията, но той не се съгласи. 

Хората на Спалети решиха мача в началото на второто полувреме. В 51-та минута Икарди бе намерен в наказателното поле с центриране на Антонио Кандрева от свободен удар. Аржентинецът само насочи топката с глава, което бе достатъчно да направи 1:0. 

Само 9 минути по-късно капитанът на Интер удвои резултата при сходна ситуация. Д’Амброзио достави отново едно центриране от дясното крило, а Икарди отново с глава я засече и я прати в далечния ъгъл. Това бе 13-ти гол за Икарди от 13 мача в Серия А този сезон, като само Чиро Иммобиле (15) от Лацио има повече. 

До края на мача темпото на игра спадна, а домакините контролираха събитията на терена. Все пак гостите имаха шанс да вкарат почетен гол, но с пропуски пред вратата на Ханданович се отчетоха Петаня и Орсолини. 

Интер - Аталанта 2:0 

1:0 Мауро Икарди 51’

2:0 Мауро Икарди 60'

Интер: Ханданович, Д’Амброзио, Скриняр, Миранда, Сантон, Весино, Галярдини, Кандрева (73 - Брозович), Борха Валеро (83 - Марио), Перишич, Икарди (90 - Едер)

Аталанта: Бериша, Толой (Хаас), Паломино, Масиело, Хатабоер, Де Роон, Кристанте, Кастане, Иличич (55 - Петаня), Куртич, Гомес (67 - Орсолини)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/kee0xDncJqo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>