Лидерът в италианската Серия А Интер обяви издаването на обезпечени облигации на стойност 300 млн. евро. То е с падеж до 2022 г. и ще бъде използвано за рефинансиране на дълг към банката Goldman Sachs. През 2014 г. Интер изтегли заем от 230 млн. евро. Това се случи при предишния собственик и президент Ерик Тохир. Миналата година индийският бизнесмен продаде 70% от акциите си в клуба на китайския конгломерат Suning Group.

Парите от облигациите ще бъдат използвани за погасяване на дълговете, заплащане на общите бизнес нужди на клуба и заплащане на разходите, свързани с облигационната емисия, обясниха от Интер. Офертата са управлява съвместно от Goldman Sachs и базираната в Бергамо UBI Banca.

Според "Блумбърг" инвеститорите са посочили сделката като доста рискова, тъй като няма никакви гаранции. Очаква се срещи да се проведат в четвъртък, след което да стане ясно как ще се процедира, пише "Дневник". Клубът от Милано е оценяван на 495 млн. евро, според специализираното издание "Форбс". Към юни 2017 г. дълговете на Интер са на обща стойност 637 млн. евро, като 221 от тях се дължат на собствениците от Suning Group.

Интер прави най-силния си сезон от години насам и заема първото място в Серия А с 40 точки след 16 кръга. Тимът, воден от Лучано Спалети, е единственият без загуба в италианското първенство, като има точка аванс пред Наполи и две пред шампиона Ювентус.