Как да повдигнеш темата за клишетата, без да прозвучи клиширано? Трудно начинание, като имаме предвид, че критиката към клишираното мислене се е превърнала в по-голямо клише дори и от първоизточника си.

Сляпото следване на чужди убеждения и самоцелното оригиналничене като че ли ни пречат еднакво. И то най-вече в ежедневието, в моментите „тук и сега“, които в крайна сметка правят живота ни ... Какво е важно, за да превърнем всяко време във време за нещо специално?

Българската бира Загорка търси отговора като подема дискусия по три клишета с главна роля в опропастяване на най-голямо количество пълноценно прекарано време: „Не бъркай работата с удоволствието“, „Човек се измерва според успехите му“ и една двойка противоречащи си клишета - „Най-важно е да си пръв“ плюс „Търпението е добродетел“.  

Чувствали ли сте се притиснати от тези вярвания? Хем звучат логично и обосновано, хем им липсва свеж поглед и свобода. Ако сляпо ги следваме обаче, рискуваме да преминаваме от един момент към друг слабо удовлетворени, без добро усещане и винаги да гледаме към уикенда, да чакаме краткото време вечер след работа или да мечтаем за едно друго време, в което „ще мога да си позволя...“.

А защо да не си позволим сега?, пита Загорка и стартира дискусия сред феновете си във Фейсбук (http://on.fb.me/1hNFgBo). Да приемем, че всяко време е време за нещо специално и можем да избираме – убежденията си, поведението си, дори настроението си.

В тази идея Загорка намери отговор на клишето „безлкохолната бира не е бира“ и предложи на пазара Загорка Макс. С 0% алкохол, но макс изживяване на вкус и удоволствие, по всяко време.