Доскоро Дейвид Бекъм бе широко известен като Спайсбой и Голденболс (златни топки). С течение на времето тези негови прякори започнаха леко да се позабравят.

Сега обаче вторият от тях стана отново актуален, след като бившият футболист бе залят от глава до пети със златна слуз. Това стана по време на награждаването му на галата на детския телевизионен канал Никелодеон.

Бекъм бе избран да получи наградата за "Легенда" за цялостната си кариера и спортсменство. Той получи наградата заедно с двамата си малки синове - 12-годишния Ромео и 9-годишния Крус.  Големият му син Ромео, който е на 15 години, както и тригодишната му дъщеричка Харпър отсъстваха.

Като част от шоуто той бе залят на сцената със златиста слуз. Единствено той бе "Почетен" със златния цвят заради избора си за "Легенда". Останалите бяха боядисани в зелено, макар не всички да бяха поляти.

През март по подобен начин бе полят със зелено и Анди Мъри, но тогава наградата не бе за спортист, а просто годишни награди на известни личности.