Джонджо Шелви има славата на безкрупулен и много твърд играч на терена. Той обаче показа, че сърцето му далеч не е толкова кораво.

Халфът на Суонзи се отзова на писмо и сбъдна мечтата на малко момче, което подобно на него страда от алопеция.

22-годишният футболист е с напълно гола глава, тъй като от много време има заболяване, заради което голяма част от косата му е окапала.

Същият е случая и със 7-годишния Хари Джейкъбс. Макар момчето да живее в Лондон и да няма нищо общо с Уелс, от където е настоящия клуб на Шелви, то се е обърнало специално към него с писмо.

"Знам, че играеш за Суонзи. Казвам се Хари и имам Алопеция като теб. Харесва ли ти? Мисля, че е средно, защото не мога да хвана въшки и не се налага да ходя да се постригвам, което е хубаво. Не ми харесва как изглежда обаче", пише момчето в писмото.

"Можеш ли да дойдеш до моето училище, но първо до моята къща моля. Мога да те заведа до училище след това да се срещнеш с приятелите ми".

Веднага след като получил писмото, Шелви се отзовал. Той поканил Хари и родителите му да гледат на живо мача между Суонзи и Саутхямптън. Шелви настанил семейството в хотел, след това се срещнал с тях в тунела преди мача и подарил на Хари пълен екип на Суонзи.

Клубът също помогнал за специалното изживяване, като пуснал малкия Хари да бъде едно от децата, които излизат заедно с отбора.  Така двамата Шелви извел Хари за ръка преди началото на мача.

"Знам какво е да израснеш като момче с Алопеция", обясни след това Шелви.

"Беше ми доста трудно, хората ме обиждаха и т.н. Когато получих писмото, изпитах съчувствие към Хари и беше хубаво да споделя своя опит с него и да го насоча по правилния път".

"Най-хубавата част бе да видя лицето му, когато излизахме с отбора. Той каза, че е прекарал страхотно, така че беше специално".

Самият Шелви отдавна е приел състоянието си и дори показва чувство за хумор. През миналия сезон самият той се засмя на скандирания на феновете, които го сравниха с Лорд Валдемор и скандираха:  "Хари Потър, той идва за теб".