През лятото Чейк Тиоте бе назначен за вицекапитан на Нюкасъл и заяви, че вече ще се постарае да се въздържа от необмислени постъпки на терена.

Извън футбола обаче 28-годишният футболист продължава да води все така бурен живот. Днес английските медии разкриха, че Тиоте се е оженил и вече има две съпруги едновременно.

На всичкото отгоре той е записал своеобразен хеттрик, тъй като има и любовница. Именно тя била най-ядосана от последната сватба на футболиста.

Тиоте се оженил за втората си съпруга Летисия Дукру на традиционна церемония в Кот Д'Ивоар по-рано този месец. Той все още е женен за първата си жена - 25-годишната Мадах, с която имат две деца.

Според вестник Сън обаче новата сватба на Тиоте му навлякла гнева не на първата му съпруга, а на любовницата му. Той имал връзка с 33-годишната Ники Мпофу, от която също има едно дете.

Тя очаквала Тиоте да се ожени за нея, но сега ядосана прекратила 3-годишната им връзка.

"Той се запозна с майка ми и каза, че му е разрешено да има няколко съпруги. Аз нямах проблем с това. Той обаче се отнесе с мен като с парцал. Той е прасе", заявила бясната любовница, цитирана от вестник Сън.

Новината с втората сватба на Тиоте бе потвърдена от агента му Жан Мусампа.

"Мога да кажа, че той се ожени и това е втората му сватба. Това не е необичайно. Той е мюсюлманин", заяви той пред Нюкасъл Ивнинг Нюз.