Появи се игра за Android телефони, базирана на скандала от скорошния мач между Сърбия и Албания в Белград.

Както е известно, на 14 октомври по време на евроквалификацията между балканските държави, над стадиона беше пуснат дрон със знамето на Велика Албания.

Футболист на домакините свали флага, като това се превърна в повод за ексцесии – албански футболисти се нахвърлиха върху сръбските си колеги. Фенове също нахлуха на стадиона, след което срещата бе прекратена.

В играта, наречена Autochthonous, играчът трябва да задържи дрона над стадиона, докато футболистът се опитва да хване знамето. Името на играта идва от фразата, изписана върху истинското знаме.

Играта очаквано се прие полюсно от албанските и сръбските потребители. Сърбите твърдят, че играта е обидна и трябва да се изтрие от Google Play - магазина за приложения на Android.

Разработчикът на играта е от Македония и смята, че продуктът му не е обиден. По думите му това е метафора и представя и двете страни на конфликта в Белград.

„Ако играта се тълкува политически и се сее омраза, ще бъде премахната“, казва той. “Футболът е игра, която трябва да се играе, а не трябва да има бой при нея. Точно като моята игра“, допълва той, цитиран от БиБиСи.