Комисията за защита на потребителите в Бразилия е започнала разследване срещу Аржентина за подвеждане, след като стана ясно, че гаучосите са използвали двойник на Клаудио Каниджа в шоумач между ветерани.

Срещата между Бразилия и Аржентина била промотирана като сблъсък между звезди на световни първенства, сред които Мауро Галвао, Едмилсон и Жуниор Баяно за Бразилия, както Роберто Сенсини и Ариел Ортега за Аржентина.

В крайна сметка нито един от споменатите футболисти не взел участие в двубоя, но гостите решили да "покрият" Каниджа с включването на бившия нападател на Нюкасъл Даниел Кордон, който много прилича на легендарния Каниджа.

След края на срещата, завършила с атрактивното 3:3, "Каниджа" отказал да даде интервю, а организаторите на срещата, на която присъствали 10 000 души, обяснили, че Клаудио е изтървал полета си, което е било причина Аржентина да използва негов двойник.

Измамата била разкрита най-вече заради татуировката на дясната ръка на Кордон. За разлика от него, истинският Клаудио Каниджа няма такава...

Бившият съотборник на Диего Марадона Каниджа изигра 50 мача за националния отбор на Аржентина, в които реализира 16 гола. За разлика от него, Кордон нито веднъж не е бил викан в националния тим.

Преди време Кордон попадна в класация за най-слабите нападатели, играли някога в английската Висша лига. За 21 шампионатни мача с екипа на Нюкасъл той вкара два гола.