Най-красивата българска студентка за 2014 година се казва Биляна Проданова. Тя е добре позната в спортните среди. Дълго време столичанката бе считана за един от най-големите таланти в художествената ни гимнастика.

Лично златното момиче на България Илиана Раева възлагаше големи надежди на Биляна и често я толерираше. Проданова приключи с голямата гимнастика заради контузия, а сега се е насочила към треньорска кариера.

На конкурса "Мис студентка 2014" тя победи 15 участнички и ще представя страната ни на световния конкурс World Miss University догодина.

"Това е целия ми живот. Домошар съм. Не обичам да се засядам на едно място. Тренировките ми са много тежки, по цял ден", сподели Биляна Проданова.  Една седмица преди световното първенство в Япония тя претърпява сериозна контузия, която променя всичко в живота й.

"Започнах да тренирам 3 годишни деца. Един треньор трябва да е и добър психолог - да мотивира хората, да ги разбира и да постигат цели и резултати", казва още най-красивата българска студентка.

Тя е на 22 години, необвързана, зодия Стрелец. Учи следдипломна квалификация по спортна журналистика в Нов български университет, а също така кара и магистратура по социална и организационна психология. В петък чуква 23 години.

От 10 година е в националния отбор по художествена гимнастика.За първи път я открива Светослава Калоянова. И до ден днешен е с нея.

Зад гърба си има доста награди - републиканска, балканска шампионка по художествена гимнастика. Сребърен и бронзов медал от Европейско първенство. Два сребърни медала от световна купа във Франция, шесто място на Световни игри в Тайван, както и първи места в Бразилия, ЮАР, Норвегия, Белгия.

"Аз съм човек спортист и обичам да се състезавам и да съм първа", казва още хубавицата. Преди два месеца тя завърши в НСА за треньор по художествена гимнастика.

"Не мисля, че един конкурс може да бъде най-важното нещо. Много повърхностно ми звучи, но разбира се, не го омаловажавам. Чувствах се много специална и определено изявата ме зареди с много положителни емоции", добави Проданова.