Една от най-великите тенисистки в историята, 58-годишната Мартина Навратилова сключи официален брак със своята 42-годишна партньорка Юлия Лемигова.

Сватбата между Навратилова и Мис СССР за 1990-та година Лемигова се е състояла в Ню Йорк, съобщи Би Би Си.

Родената в Чехословакия Мартина Навратилова никога не е криела своята нетрадиционна сексуална ориентация и вече пет години живее под един покрив с 42-годишната рускиня.

Навратилова направи предложението за брак между полуфиналите при мъжете на "Флашинг Медоус" в Ню Йорк, а трогателната сцена беше предавана на живо на големия екран на Централния корт "Артър Аш".

Публиката аплодира бурно, след което Лемигова прие и двете се целунаха.

"Бях много нервна", призна след това родената в Прага бивша номер 1 в женския тенис, че когато е отправила предложението, сякаш е излязла от тялото си и наблюдавала случващото се, което много напомняло на сцена от филм.

Навратилова има рекордните в тениса 167 индивидуални титли, 18 от които от Големия шлем. Освен това е спечелила също рекордните 177 трофея на двойки (31 от Големия шлем), както и 15 на смесени двойки (10 от Големия шлем).

42-годишната бизнесдама Лемигова е бивша мис СССР. Тя е избрана за втора подгласничка на победителката в конкурса "Мис Вселена" през 1991 година Лупита Джоунс от Мексико.