Мария Шарапова опроверга всеобщото схващане, че жените са лоши шофьори и въобще не могат да паркират. Особено на заден ход.

Руската тенисистка бе провокирана от задача по паркиране и се справи по-добре и от 4-кратния световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел. Гаджето на Григор Димитров застана зад волана на "Порше 911 Carrera GTS" в закрит паркинг.

Шарапова, която е и посланик на легендарната немска марка автомобили, трябваше да премине през отсечка със завои от конуси и да спре на определено място.

Световната номер 2 се справи със задачата за 1.55 мин. Събитието беше част от развлекателната програма на турнира в Щутгарт, който се провежда в момента.

След изпитанието тя заяви, че за щастие вече се е качвала в такава кола. Маша спечели последните три издания на надпреварата и това й донесе и три поршета като част от наградния фонд.

Немската компания пък зарадва Мария за рождения й ден, който бе миналата неделя, с торта с логото на марката автомобили. Друг подарък обаче изненада повече блондинката - пластика, тежаща 15 кг.