Кубрат Пулев получи изключително посрещане от представители на две от най-активните български организации в Чикаго - МПО - Пирин (Македонската Патриотична Организация) и патриотичен мотоклуб "Хайдути" във ветровития град. В инициативата се включиха и признателни сънародници живеещи в Чикаго.

Пулев пристигна в града като част от турнето на съпругата си Андреа. Миналия петък родният боксьор е пристигнал на летище "О'Хеър". На другия ден след като се разходи из Чикаго Пулев пристигна с половинката си в диско-клуб "Енигма", където получи лично благодарствено писмо от признателните българи.

Приветствието му връчи Стефан Коев от МПО - Пирин. Заместник-председателят на войводите - Драгомир Стойчев му подари книга с историята на МПО - Пирин. Бившият боксьор и настоящ треньор Даниел Крумов посрещна Пулев.

Кобрата се снима с всички желаещи и раздаде автографи на боксови артикули, като някои от хората си сваляха и ризите за подписа му. Същият ден по-рано през деня тези български патриоти начело с дарителя - Михаил Томов издигнаха първият бюст-паметник на Васил Левски в Чикаго.

Кубрат поздрави лично Томов за инициативата и обеща, че при следващото идване в Чикаго ще посети светинята в българската православна църква "Свети Иван Рилски". Рано сутринта на другия ден звездната двойка отпътува за следващата дестинация от турнето в Северна Америка.