Още по темата

 

Мегазвездата на Барселона и Аржентина - Лео Меси, се е отличавал с футболните си умения от връстниците си още в най-ранна възраст.

Това се вижда от видео в YouTube, показващо уменията на Меси. На видеото 7-годишният Лео показва фантастичен дрибъл и вкарва гол след гол.

Както е известно, Меси е 4-кратен носител на Златната топка, трикратен носител на Златната обувка и капитан на националния отбор по футбол на Аржентина.

Като футболист на Барселона Меси е печелил 7 пъти Примера Дивисион, 6 пъти Суперкупата на Испания, 4 пъти Шампионската лига, 3 пъти Купата на краля, и по 2 пъти Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство.

Меси е златен медалист от Световното първенство за младежи през 2005 г., Олимпийските игри през 2008 г., сребърен медалист от Световното първенство през 2014 г., носител на златната топка за най-добър футболист на турнира.

Меси е най-резултатният футболист играл за Барселона с 412 гола в официални мачове, най-добрият реализатор в историята на Примера Дивисион с 286 гола и Шампионската лига с 77 гола и един от водещите голмайстори за Националния отбор по футбол на Аржентина с 46 гола.

Меси е рекордьор по отбелязани голове за една календарна година – 91 (за клубния и националния отбор), за един сезон – 82 (за клубния и националния отбор) и за един сезон в Ла лига – 50. Считан е от мнозина за най-добрия футболист в историята на футбола.