ММА? Това със сигурност не е най-бруталният спорт. Футбол, боксови умения и прийоми от ръгбито, такава игра може да се измисли само в Италия.

Калчо Сторико е името на най-бруталния спорт, който може да срещнете по целия свят. Сторико е ранна версия на нещо средно между футбол и ръгби. Спортът се заражда през 1580 година, а правилата са написани от граф Джовани де Барди.

Калчо Сторико е турнир, в който участват четири отбора. Те представляват четирите квартала на Флоренция. А турнирът се играе всяка трета седмица на юни на площада в центъра на Флоренция.

Всяка година турнирът се състои в три мача. Четирите отбора се разпределят в два полуфинала, а победителите се срещат на финала.

Последната, финална среща се провежда винаги на 24 юни – деня на Сан Джовани – патрона на Флоренция. Калчо Сторари е бил толкова популярен, че дори папите Клемент VII, Лео XI и Урбан VIII са участвали в турнирите във Ватикана.

Отборите са от по 27 играчи. Двубоите продължават 50 минути. Теренът, или по-точно пясъкът, е с размери 80х40 метра. Вратите се простират по цялата широчина на терена във всеки един от краищата му.

Четирима вратари, трима защитници, петима полузащитници и 15 нападатели си дават свирепа среща на терена. Целта е да бъдат отбелязани колкото се може повече голове. Попаденията се отбелязват с хвърляне на топката в мрежата. След всеки гол двата отбора разменят половините си.

Много е важно играчите да бъдат прецизни при опитите си да отбележат. Ако топката бъде хвърлена над мрежата, противниковият отбор получава половин гол. Правилата са изключително брутални.

Позволени са всякакви видове удари – ритници, юмруци, събаряния и т.н. Има само две забранени неща: ударa с крак в главата и побоят на двама или повече играчи от един отбор срещу само един от другия.