Слуховете за креватните изпълнения на тенисиста Григор Димитров с манекенката Николета Лозанова отиват в съдебната зала, пише в. "Всеки ден". Гришо завежда дело срещу плеймейтката за това, че лично пуснала мълвата как е преспала с българската тенис звезда. Вече навсякъде се говори, че двамата праавили секс заедно в Лондон по време на турнира „Уимбълдън" преди около месец. Именно тези слухове са една от причините за раздялата на 24-годишния Григор с досегашната му приятелка - рускинята Мария Шарапова.

Разяреният Гришо вече е оторизирал мениджъра си Георги Стоименов да наема най-добрите адвокати за предстоящия съдебен процес. Стоименов е съпруг на бившата ни тенисистка Катерина Малеева и вчера лично потвърди, че хасковлията ще си търси правата в съда. Говори се, че аргументите ще бъдат следните: Николета си направила реклама, като разгласила „позорящи обстоятелства" относно сексуалните си преживявания с Гришо.

Георги Стоименов излезе с открито писмо до медиите по този повод. „След раздялата му с Мария Шарапова Григор Димитров се озова в ролята на герой на жълт сериал, продуциран от някои български медии. Публикуват се „сензационни новини" за личния му живот, които не почиват на реални факти и нормална човешка логика. Призовавам да го подкрепим и да му дадем увереност и спокойствие вкъщи, вместо да го правим герой на жълти романи. Няма да се поколебая да търся отговорност за неверни твърдения, които се разпространяват", пише Стоименов.

Историята за Гришо и Николета тръгна още през май, когато бившата на Валери Божинов сама пусна мухата, че е готова на всичко, за да вкара топ тенисиста в леглото си. Още тогава се заговори, че Шарапова побесняла, след като разбрала, че любимият й може да има афера с цицорестата пловдивчанка. Малко по-късно Шарапова и Димитров скъсаха официално след тригодишна връзка, а името на мъжемелачката Лозанова отново излезе на преден план. Говори се, че тя го забила в Лондон по време на „Уимбълдън", когато отношенията му с Шарапова били пред разпад.

Твърди се, че Григор не е пропуснал да направи едно кръгче със засуканата нашенка. Сега обаче не можел да я понася, тъй като не очаквал тя да се хвали със случката. Затова бил категоричен, че в съда няма да й се размине. Все още не е ясно в какъв размер ще бъде съдебният иск, но едва ли Николета може да бъде осъдена на повече от 25 хилядарки, твърдят експерти в правото.