Бившият треньор на ЦСКА Стойчо Младенов разказа интересни истории свързани с Христо Стоичков от съвместния им престой на "Българска армия".

Двамата се засякоха в отбора, когато Младенов вече беше утвърден лидер, докато звездата на носителят на Златната топка за 1994 г. тепърва изгряваше.

"Още от първия му ден в ЦСКА се видя, че има характера, хъса и спортната злоба, за да стане голям играч. Той заедно с Емо и Любо изпъкваха над всички останали млади футболисти, които влизаха в ЦСКА. Во веки веков Ицо ще си остане най-великият наш играч", каза Младенов пред "Тема Спорт".

"Има една история, която аз не си я спомнях, но той ме подсети наскоро. Навремето тренирахме на 4-ти километър, на сгурията. Аз тъкмо се бях възстановил от травма и Ицо ми влезе с един остър шпагат, като ме удари точно на контузеното място. И той ми припомни, че съм станал и съм му ударил плесница".

"Ицо не цепеше басма на никого. Спомням си и онзи случай от съблекалнята, точно като беше дошъл в ЦСКА, бях му казал да ми почисти обувките, а той на свой ред поиска аз да лъсна неговите. Тези майтапи си бяха ежедневие в съблекалнята. Неговото поведение беше неповторимо", добави Младенов.