Христо Стоичков е на път да блесне в трети спорт, при това броени дни след 50-ия си рожден ден.

След като взе “Златната топка” като футболист и бе засипан с похвали заради придобитите по-късно умения в голфа, българинът демонстрира и завидни умения с бейзболната бухалка. Това стана по време на предаване по канала “Унисион Депортес” в Маями, където Ицо работи втора година, съобщава "24 часа".

Той и колегата му Феликс Фернандес посетиха стадиона на местния клуб “Маями Марлинс” и получиха първи уроци от единия от треньорите.

Стоичков избра да е батър - играчът, който посреща с бухалката, а топките му изстрелваше специална машина. На няколко пъти се видя с каква ярост Христо атакува, а след края на урока треньорът го засипа с похвали. Той каза, че е направо удивително човек, който за първи път хваща бейзболна бухалка, да се справя толкова добре, и увери, че с редовни тренировки българинът може да стигне прилично равнище.

По време на интервюто, което Камата даде в ефир на най-добрия си приятел в “Унивисион Депортес” - ЕдгарМартинес, той няколко пъти се удари с юмрук по гърдите, където му е сърцето, и извика: “Аз съм 008 и винаги печеля!”

Освен това при едно от замахванията по топката Стоичков отправи закани към звездата на “Реал” Роналдо. “Внимавай, Кристиано, пази се!”

Преди няколко дни българинът пак се заяде с португалската седмца. Когато видя на телефона на мексикански кечист негово селфи с Кристиано Роналдо, Ицо грабна апарата и го захвърли настрани.

Стоичков е най-голямата звезда на “Унивисион Депортес” и наскоро шефовете на канала успяха да го убедят да подпише нов договор. За юбилея пък колегите го изненадаха с торта с неговия лик.