Норвежки футболен треньор иска да създаде свое златно поколение от играчи, като за тази цел търси... сперма на суперзвездите Ибрахимович и Кристиано Роналдо, пише "7 дни спорт".

Чрез Фейсбук ексцентрикът Оле-Видар Тофтезунд, треньор на четвъртодивизионния Нордстранд, пусна видео, в което обяснява как смята да промени завинаги футбола. "Търся помощта ви да намеря малко сперма на звезди - обърна се той към световната футболна общественост чрез послания на английски, изписани собственоръчно върху картони пред камерата. - Името ми е Тофте. Аз съм футболен треньор от Северна Норвегия. За 30 г. съм тренирал над 1000 футболисти, но повечето от моите играчи са много зле.

Те са стари, някои са огромни и дебели. Уморих се, но имам една идея. След 20 г. Нордстранд ще има най-добрият отбор в света. Как? Ще накарам приятелките на играчите ми да забременеят със сперма от най-добрите футболисти на света. Нуждая се от вашата помощ. Познавате ли някой, който познава Златан? Роналдо? Пол Газа (Гаскойн)? Моля, споделете това видео, аз трябва да говоря с тях! Не издържам повече така".

Твърди се, че Тофтезунд е превъртял след последния мач на неговите "стари, дебели" футболисти, загубен 0:7 вкъщи от лидера в регионалната лига Краакероей. Досега обаче няма потвърждение, че играчите и гаджетата им са съгласни да се подложат на уникалния експеримент. Нито пък положителна реакция от пожеланите за донори Златан, Кристиано и Газа.