Бащата на Джон Тери живее с жена, достатъчно млада, за да му бъде дъщеря. 61-годишният Тед Тери сви гнездо с 39-годишната майка на 3 деца Евелин Минки. Асът на Челси, 35 г., който миналата седмица подписа нов едногодишен договор с клуба, бил в шок, твърдят източници на в. Сън"

Тед Тери обаче обичал безумно нейните деца и дори им помагал в училище. Двамата са влюбени до ушите, а тя дори е забелязана с тест за бременност в ръка. 

Тед и Евелин се срещат през ноември 2014 г., когато живеят врата до врата в Чафорд Хъндред, Есекс. В момента живеят в къща с тераса в Чичестър, Съсекс. Родената в Кения Евелин е в бракоразводен процес със съпруга си Стефан, 42 г.

През август Тед и Стефан се хванаха за гушите и си размениха удари в семейния дом на Евелин, но никой не беше арестуван, въпреки че полицейски патрул дойде по сигнал от съседи. "Разводът е истински хаос, но Тед се хвърли с главата напред в тази каша. Те наистина се обичат и нищо не може да им попречи", заяви източник на в. "Сън". На въпрос на вестника за връзката му с Евелин Тед отговаря: "Махайте се и си гледайте работата." 

Най-малкото дете на Евелин, на 5 г., живее с двамата в Чичестър и посещава подготвителното училище в Препендал срещу 9 хил. паунда на година. Смята се, че другите деца на Евелин - на 9 и 10 г., живеят със своя баща в Есекс.

В. "Сън он Съндей" обаче извади снимки на Тед, от които става ясно, че той е изключително грижовен към децата. През 2014 г. Теди-старши обиди на расова основа ирландец, наричайки го "цигански к.р", и беше глобен с 200 паунда. Той има също така присъди за побой и разпространение на наркотици. През 2012 г. неговият син Джон беше оневинен, след като обиди на расова основа Антон Фърдинанд от Куинс Парк Рейнджърс по време на мач.