Защитникът на Борусия Д Марк Бартра (25 г.) е на седмото небе от щастие! Юношата на Барселона използва Туитър, за да обяви, че ще се жени за гаджето си - спортната журналистка Мелиса Хименес (29 г.). 

"Дааа, сватба", написа Бартра, а веднага след това беше засипан с поздравления от познати и непознати. Той обаче тактично пропусна подробностите как точно е чул заветното "да" от половинката си. А именно тази част от историята е най-романтична. 

Запознати разкриха, че пропусналият последните мачове на Испания заради контузия Марк е използвал благородна лъжа по предварителен сценарий.

Той я заблудил, че е в Дортмунд на терапия и в понеделник и пропътувал 1200 км, за да се прибере инкогнито в Барселона. В същото време приятелки завели уж случайно Мелиса на кино, уж за да гледат някаква премиера. За нейна огромна изненада обаче вместо началото на филма на екрана се появили нейни снимки в компанията на Марк.

Секунди по-късно в салона нахлул и самият той, за да направи романтичното предложение на половинката си. А смаяната Мелиса казала "да" веднага след като преодоляла първоначалния шок от изненадата. Очакванията са сватбата да стане факт официално до средата на следващата година.

Каталунецът Марк и родената в белгийския град Лиеж Мелиса, която е половин италианка, са двойка от началото на 2014 г., а на 18 август миналата година се роди дъщеря им Гала. От това лято двойката живее в Германия заради неговите професионални ангажименти, но въпреки това използват всяка свободна минута, за да се прибират в Каталуня.