Пореден скандал разтърси Бундеслигата. Този път в центъра на вниманието е 20-годишното крило на Херта Синан Курт. Талантът си има сериозни проблеми с немските власти, понеже е пращал снимки на пениса си на непълнолетно момиче. Според "Билд" родителите на момичето били потресени от действията на юношеския национал на Германия и са подали жалба в полицията.

След щателно разследване на прокуратурата футболистът е бил директно осъден да изплати 25 надници като глоба, което в неговия случай се равнява на 20 хил. евро, без изобщо да го разпитват. Той има право да обжалва и ако реши да го направи, ще бъдат взети под внимание и неговите показания. Според запознати Курт е бил посъветван да не коментира публично темата, от Херта също не говорят. "Синан отрича обвиненията и ще обжалва", отсече пред "Билд" агентът му Михаел Декер.

Истината обаче едва ли е точно такава, защото Курт има навика да се забърква в скандали. През лятото на 2014 г. той вбеси ръководството на бившия си клуб Байерн, след като нае хеликоптер, за да разходи приятели от Кан до Сен Тропе. След това повече не помириса терен за баварците, а този януари пое към Херта.