На този Кьолн му се получава всичко през този сезон! Тимът направи най-добрия старт в историята си за първите 7 кръга след шампионския сезон 1963/64 и най-спокойно успя да удържи 1:1 насред Мюнхен срещу хегемона Байерн.

"Козлите" са един от трите отбора без поражение в първенството до момента, имат най-добрата защита в Бундеслигата и голмайсторът на първенството е звездата им Антони Модест.

Снощи Кьолн спечели още едно признание, което е в категорията "Футболно изказване на годината". Победител е треньорът на тима Петер Щьогер.

Австриецът обра точките и получи чек за 5000 евро, защото през миналия сезон заяви след мача с Хановер: "Отидох при страничния съдия и му предложих да сложи очилата ми. Но той не видя и това".

Причина за коментара на специалиста тогава беше голът с ръка на Леон Андреасен, който не беше маркиран като нарушение на правилата от съдийската тройка. В крайна сметка Хановер изпадна от елита...

Паричната награда ще отиде за благотворителност, но хитът на сезона Кьолн със сигурност си спечели още неутрални фенове.