Нападателят на Барселона Неймар също взе отношение по случай превърналия се в скандален пост на Тони Кроос по случай Нова година.

Полузащитникът на Реал Мадрид подразни всички бразилци, пожелавай "Щастлива 2017 година", заменяйки единицата с бразилското знаме и седмицата с германския флаг.

Така световният шампион припомни на южноамериканците срамния за тях полуфинален мач на Мондиал 2014, в който кариоките претърпяха най-тежката загуба в историята си - 1:7 като домакин от Германия, с автора на два гола Кроос в състава.

Върху снимката на Кроос се изля истински порой от гневни коментари, а вчера своя отговор даде и Неймар. Той обаче включваше само една емотикона - ръка с пет пръста. 

Някой тълкуват това като "Стоп", подканяйки Кроос да не провокира бразилците. Други обаче съзряха намек, че Бразилия има 5 световни титли, срещу "само" четири за Германия.

Преди това Роналдо - Феномена се опита да излекува раните на сънародниците си, пожелавайки "Щастлива нова 2017 година" с друга "игра на цифри" - той замени нулата с флага на Германия и двойката с флага на Бразилия, напомняйки за финала на Мондиал 2002, в който стана герой с два гола за родината си.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="bg"><p lang="und" dir="ltr"><a href="https://t.co/m8nE0yAwsP">pic.twitter.com/m8nE0yAwsP</a></p>&mdash; Toni Kroos (@ToniKroos) <a href="https://twitter.com/ToniKroos/status/815334139142533120">31 декември 2016 г.</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>