Галерия

Волейболистките на многократния шампион на Швейцария „Волеро“ (Цюрих) от следващия сезон ще имат изключително атрактивно ново попълнение. Клубът официално се похвали тези дни, че е подписал договор с 29-годишната бразилска звезда Мариана Коща, известна още в родината си като Мари Параиба, пише "Монитор".

Досега зашеметяващата красавица играеше за „Минас Тенис“ в родината си. Хилядите почитатели на волейбола в Цюрих могат да плакнат очите си, гледайки една състезателка, която без преувеличение е като нарисувана на картина, коментират ценители на женската красота. Да не говорим, че преди четири години Мариана остави някъде на нощното си шкафче всички предразсъдъци, за да свали пред обективите на „Плейбой“ всичките си дрехи. Крайният резултат от тази акция беше, че Мариана се сдоби в Бразилия с прякора Musa do volei, което ще рече Музата на волейбола.

Независимо от изявите си в „Плейбой“ Мариана е спечелила и много чисто спортни призове в страната си. А договорът с волейболния гранд от Цюрих за нея е първи извън родната й Бразилия. Сега тя оценява преминаването си в Швейцария като поредна стъпка напред в състезателната си кариера и ново предизвикателство. „Винаги човек изпитва специално усещане, като получи шанс за развитие извън собствената си страна“, казва тя.

Задачата на Мариана в никакъв случай не се състои само в това да придаде по-атрактивен вид на „Волеро“, но и да подсили значително тима в спортно-техническо отношение. През миналия сезон тя беше повикана за първи път в националния отбор на Бразилия, а през август ще бъде титулярка в олимпийския тим на страната си за игрите в Рио де Жанейро.

Босът на „Валеро“ Став Якоби също е убеден, че с привличането на Мариана е направил трансферен удар.“Убеден съм, че включването й в състава ще допринесе още повече за агресивния и нападателен стил на тима ни. Като гледах нейните забивки, веднага започнах да усещам какви главоболия ще имат съперничките ни.“