Специалната селекцията craft бири ще бъде в продажба в търговската мрежа на Лидл България от 29 май.

Невероятната наслада от характерното вкусово разнообразие е ценена от всеки познавач на бира: крафт бирата предлага нетрадиционни вкусове и разновидности от регионални пивовари от цял свят. Въпреки това сравнително по-високите цени и липсата на съвет от експерт често са бариера пред начинаещите любители на този вид бира. Ето защо за първи път Lidl в рамките на две промоционални седмици през май и август тази година ще предложи на своите клиенти над 15 подбрани сортове, като британски пейл и битър ейл, индийски пейл ейл, Портър и други. Търговската верига селектира сортовете съвместно с известния ирландски експерт в областта Рори Лоутън.

"Като любител на специфични видове бира от цял свят съм убеден, че много почитатели на бирата ще бъдат силно развълнувани от вкусовото разнообразие и високо качество на Lidl селекцията от крафт бира", споделя Рори Лоутън. Лоутън е домакинствал на над 150 бирени дегустации и е дегустирал повече от 10 000 бири.

"С изготвените от мен вкусови профили, прости описания на всички сортове бирa и идеи как да дегустираме, всеки ще се почувства подготвен за крафт бирата", коментира с усмихва Лоутън. С бирените профили на Лоутън дори и начинаещ почитател на крафт бирата ще може лесно да се ориентира във вкусото разнообразие на богатия асортимент. Крафт бирите от селекцията на Lidl се разграничават според четири основни категории: цвят, аромат, вкус и горчивина. Светъл сладък малц или тъмен силно билков – всеки сорт от бирeната селекция е не само внимателно подбран заедно с ирландския бирен експерт, но и се отличава с много добра цена.

В селекцията ще бъдат включени и български видове craft бири, произведени в с. Слънчево от пивоварната "Гларус Крафт Брюинг" – Glarus Pale Ale, Black Sea IPA и Saison.