Скулпторът Емануел Сантос, автор на ужасяващия бюст, оприличаващ Кристиано Роналдо поставен на летище "Медейра", подхвана друга звезда на Реал Мадрид. Дни преди финала в Шампионска лига между "белите" и Ювентус в уелската столица Кардиф, бе открита статуя на местния любимец Гарет Бейл.


След гафа с португалската звезда, когато Сантос защити работа си с думите, че дори Иисус не е способен да угоди на всички, сега той отново е под прицел . В интерес на истината, в Уелс могат да бъдат умерено по-доволни от новата творба на скулптора. Работещ в далеч по-ниско изискваща среда, той е постигнал задоволителна прилика с бившия играч на Тотнъм, макар и сериозно да го е състарил.

Сред футболните фенове, коментарите бяха предимно негативни. По-снизходителните от тях гласят: "Поне е малко по-добре направена от тази на Роналдо". Други са далеч по крайни в оценката си: "Този скулптор да си търси нова работа" или "На този човек му плащат за това? Някой казвал ли му е че не струва?!".

Гарет Бейл и компания ще могат сами да се насладят на струващия 25 хиляди паунда бюст, още тази събота, когато е и финалът в турнира на шампионите.