На изключително грозна, но и също толкова любопитна гледка станаха свидетели зрителите на срещата между китайските Шанхай СИПГ и Гуанджоу Р&Ф. 

По време на мача от китайската супер лига в неделя, една от бразилските звезда на гостуващия Шанхай – Оскар успя собственоръчно да провокира всички 22-ма футболисти, както и щабовете на двата клуба, да се включат в здраво меле минути преди края на първото полувреме..

Преминалият срещу 60 милиона паунда в Китай бивш играч на Челси загуби самообладание наглед непровокиран от своите съперници. Резултатът в този момент бе 1-1, като именно Оскар бе асистирал на сънародника си Хълк за изравнителния гол на гостите. 

В миг на лудост от страна на атакуващия полузащитник, той последователно изрита злобно топката в двама противникови състезатели.

Играчите на Гуанджоу очевидно не останаха впечатлени от изявата на бразилския си колега, като на бързо четирима от тях го наобиколиха. Това накара всички футболисти да се включат в спречкването, а в резултат на това последва своеобразно меле в което взеха участие и хората от скамейките на двата клуба.

Съдията на мача остана безсилен по време на грозната сцена. Любопитно, след като нещата се поуспокоиха той показа едва 2 червени картона, по един и за двата отбора, в допълнение на 3 жълти за играчи на домакините. 

В крайна сметка мачът завърши 1-1, което остави Оскар и компания втори на 4 точки от върха в Китай, докато Гуанджоу се намира на 5-то място с 9 пункта зад неделния си съперник.