Мъжкият национален отбор по стрийт футбол на България стана вицешампион на Европейското първенство в Прора, Германия. Операторът на Bulgaria ON AIR Владислав Радославов, който е основният "виновник" за постигането на големия успех, гостува в "България сутрин", за да разкаже повече по темата.

"Стрийт футболът се различава от традиционния футбол. Броят на играчите е трима, но натоварването е същото. Играе се на затворено място и с мантинели, които не позволяват топката да излезе - няма тъч, корнер и аут. Играе се без вратар на поле 10 на 15 метра", обясни Влади, който е част от отбора, постигнал големия успех.

Самият той тренира от дете, занимавал се е много години с футбол, но сърдечни проблеми не му позволяват да подпише с гръцки клуб и да продължи професионално с любимия си спорт.

"В груповата фаза играеш 13 мача срещу всеки. Постигнахме 10 победи, 2 загуби и 1 равенство. На 1/4-финал победихме Унгария с 1:0, със същия резултат победихме и Словакия на полуфинал. На финала с Испания в редовното време резултатът беше 1:1 и играхме продължения със златен гол, в които беше отсъдена доста спорна дузпа, с която ни победиха", разказа гостът на Bulgaria ON AIR. 

На първенството е присъствал и германският канцлер Ангела Меркел, a всички са демонстрирали голямо уважение към нашия тим заради успехите и сплотеността на националите ни. Момичетата ни също се представят добре и губят на полуфинал, но печелят третото място на турнира след победа над домакина Германия.

"Всички отбори бяха много силни, натоварването беше тежко. Успехът ни е безспорен и много се гордеем с това. В България все още няма държавно първенство по стрийт футбол. В повечето от другите държави, които бяха на Европейското първенство, се играе целогодишно", сподели още Владислав Радославов.

Вижте повече подробности във видеоматериала ТУК!