Галерия

Той има толкова голям потенциал. Може да прави невероятни неща с тялото си. Това е подарък, но също и проклятие". Това пише бившата приятелка на Григор Димитров Мария Шарапова по адрес на българина.
Думите за Гришо са част от биографичната книга на руската тенисистка "Неудържимата: Животът ми дотук".

Според Шапарова Григор иска не просто да печели мачове, а да го прави красиво. "Трябва да е перфектно или изобщо не го иска. Трябва да е невероятно или забравете. Затова той трябва да изпълни целия си потенциал", пише още руската тенисистка, цитирана от Tennis.life.

В книгата си Шарапова споделя мисли и за съвместяването на тениса и любовта.

"Никога не си вкъщи, така че единственият начин да имаш връзка е или да си с друг тенисист, или с човек, който се отказва от живота си, за  да пътува с теб, ставайки част от антуража ти. И кой прави това? Някой без собствен живот? Тоест, някой, който най-вероятно няма да искаш да срещнеш", смята тя.

Рускинята коментира и "последиците от победите".

"Изведнъж светът, единственият свят, който някога си познавал, е изпълнен с момичета, които не те харесват. Те ревнуват от парите и славата. Те искат това, което имаш и единственият начин да го получат, е да те отстранят. И всеки мач става голямо нещо - ако не си ти, тогава е тя. Всички чакат", пише тя.