За да отбележи 100-те дни до началото на Игрите в Пьончан 2018, Евроспорт 1 ще посвети програмата си през целия ден на 1 ноември (сряда) на олимпийски предавания. Част от телевизионното съдържание на Евроспорт за Зимните олимпийски игри е рубриката „Тези, които следиш“, която представя звездите, които ще блестят по време на състезанията.

Те си припомнят хората и събитията, които са вдъхновили кариерата им. Първата участничка в предаването е суперзвездата на зимните спортове Линдзи Вон, която застава пред камерата на Евроспорт, за да разкаже кои са петте най-важни момента от нейната кариера и с какво са повлияли те за нейното развитие като спортист и израстване като личност.

Ето кои са ключовите събития в живота на Линдзи Вон, какво си спомня тя за тях и какви кадри е запазила

Олимпийската титла през 2010 г.

Това със сигурност беше най-емоционалното ми състезание и най-емоционалната ми победа, заради голямата подкрепа, която получих от семейството си. Не мога да ви опиша колко бях развълнувана, когато прекосих финала. Чувството беше невероятно.

Семейството

Родителите ни много обичаха да обличат всички ни в коледни пуловери.

Операцията на коляното

Осинових кучето си Лео след втората операция на коляното. Бях много тъжна, защото пропусках Олимпиадата и имах нужда от приятел. Той също имаше травма в коляното, така че веднага намерихме много общо.

Подобряването на рекорда

Когато подобрих рекорда с 63 победи за Световната купа на състезанието в Кортина д'Ампецо пръсках шампанско дълго време и навсякъде около мен. Никога не съм вярвала, че ще успея да го постигна, просто се случи. Тренирах здраво и се стремях да спечеля възможно най-много състезания, както правя винаги. Невероятно е, че успях да счупя този рекорд. Като изключим олимпийската титла, това е най-голямата ми професионална гордост.

Наследството

Когато си скиор, не гледаш на себе си като на писател, но аз научих много неща в хода на кариерата си и исках да ги споделя с хората. Излизането на автобиографията ми на пазара беше наистина специален момент за мен. Работата по нея беше тежка и ми костваше много време и усилия. Надявам се, че с нея ще успея да помогна на хората да повярват в себе си и да се стремят да станат по-силни от всякога.