Асоциацията на българските фен клубове на чуждестранни отбори у нас (ABFCFT) този уикенд ще проведе осми благотворителен турнир за деца.

Този път организацията ще подкрепи АРДУС – Асоциация на родителите на деца с увреден слух! Благородното събитие ще се състои на 11-12 ноември на терените на "Спортна София" в Зона Б5 (ул. Българска морава 2).

Ще участват 16 отбора, а социалната кауза е събиране на средства за консумативи и пособия за деца и младежи с увреден слух. През 2015 - 2017 г. Асоциацията подкрепи сдруженията с нестопанска цел "Аутизъм днес", "Зачатие", "Деца с онкохематологични заболявания" и "Култура без граници".


Отборът на Интер Клуб България е с амбиция да спечели петата си титла, а сред претендентите са още Челси /еднократен победител/, Манчестър Юнайтед /еднократен победител/, Ювентус, Галатасарай, Ливърпул, Рома, Барселона, Саутхямптън, Бешикташ, Байерн Мюнхен, Астън Вила, ЧСИ Бъзински, ЧСИ Мариян Петков, ЧСИ Неделчо Митев и включилите се с wild-card ФК Торнадо 2013.

Традиционно най-малките почитатели на футбола ще участват в празника на феновете благодарение на ДЕТСКА ФУТБОЛНА АКАДЕМИЯ КОМЕТА, които ще осигурят безплатни тренировки на 12 ноември, от 13:30 часа.

Шампионите ще са ясни в неделя, 12 ноември, малко след 15:00 часа, когато ще се проведе и награждаването от официалните гости от Министерство на младежта и спорта, Български футболен съюз и Столична община.

Всеки желаещ може да подкрепи благотворителната кауза чрез дарение на място или превод по банковата сметка на сдружение с нестопанска цел „Асоциация на българските фен клубове на чуждестранни отбори”: IBAN: BG53UNCR70001522362221 в Уникредит Булбанк.

Тази година турнирът ще бъде открит с мач между феновете на Барселона и Байерн Мюнхен, които са в една група още с Челси и Ювентус. По време турнира за първи път ще се проведе кампания "ОТ ФЕН ЗА ФЕН". Нейната идея е привържениците да разменят фен артикули или да имат възможност да придобият такива за подарък за свои близки. Всички събрани средства ще бъдат дарени за благотворителната кауза.

Как става това? Всеки желаещ може да дари свой фен артикул в полза на каузата и да посочи неговата стойност. Този, който е харесал даден артикул, може да го получи, като дари сумата посочена от собственика, за каузата на турнира.

Целта е запалянвкоците да разменят фен артикули за набиране на повече средства за благотворителната кауза. Фен артикулите могат да бъдат нови и вече използвани и предоставени за кампанията на организаторите.

Утре сутрин малко след 08.30 часа в "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria ще гостуват председателя на Ювентус-България Благой Симеонов и членът на УС на Интер Клуб България Иван Иванов, които ще разкажат още подробности за благотворителната инициатива.