През този уикенд Асоциацията на българските фен клубове на чуждестранни отбори у нас организира благотворителен турнир, който ще подкрепи деца с увреден слух. Това заявиха Благой Симеонов, председател на българския фен клуб на Ювентус и Иван Иванов, член на Управителния съвет на Интер Клуб България, в ефира на "Бизнес старт" с водещ Иван Нончев по Bloomberg TV Bulgaria.

"Надпреварата ще се проведе на терените на "Спортна София" в Зона Б5 (ул. Българска морава 2). Ще има благотворителен базар с артикули на много отбори, включително и на български, на Левски, ЦСКА и др. Събраните средства отиват за Асоциация на родителите на деца с увреден слух (АРДУС). Клубове, които участват, плащат такса, която също се превежда на АРДУС", обясни Иванов.

"Това е осми традиционен турнир и пети под егидата на Асоциацията на българските фен клубове на чуждестранни отбори у нас. Идеята дойде на една от първите надпревари, където се събрахме доста отбори. Решихме, че сме много хора на едно място и защо да не направим нещо добро. Както знаем, има деца, които се нуждаят от помощ", добави Симеонов.

Вижте видео ТУК с повече подробности за благородната инициатива!