След края на Евро 2016 част от исландските футболисти може би ще пробват да направят кариери и като топмодели. След страхотната победа над Англия, британския магазин "ASOS" покани двама от тях на модно представление. Става въпрос за играчът с дългата руса коса Биркир Бярнасон и брадатият капитан Арон Гунарсон.

Още по време на двубоя срещу англичаните Бярнасон е получил покана по "Туитър". "Пишете ме", отговори той. Днес пък и Гунарсон получи същото предложение, но една уговорка - да се обръсне.

В същото време проучване сочи, че популацията на Исландия може да скочи до над половин милион заради европейското първенство. В момента на острова живеят 332 000 души. Според изчисленията в исландските медии тази бройка може да нарасне до 523 000 през 2065 година.

Причината е огромната популярност, която страната набира покрай фурора на финалите във Франция. Според проучването вече много хора изявяват желание да посетят Исландия и дори да се установят там.

Освен това сексът в Исландия е зачестил заради Евро 2016. Причината е, че феновете всяка вечер стоят до малките часове за да празнуват успеха. А после леко подпийнали веднага се отправят към леглата с жените си.

В същото време повече от половината исландци смятат, че френската приказва за отбора на Евро 2016 може да продължи. В неделя, тимът среща именно домакините. Според проучване на "visir" повече от 50% смятат, че отборът ще спечели и този мач.