Трикратният европейски шампион Испания победи Босна и Херцеговина в контрола с 3:1, играна в швейцарския град Санкт Гален. 

Иберийците обаче изобщо не бяха убедителни в представянето си и през второто полувреме трябваше и да треперят да не се стигне до равенство, макар и съперникът им да бе с човек по-малко. Късен гол на Педро гарантира успеха. 

В двубоя се стигна и да сериозно сдърпване между играчите, което донесе и червен картон на футболист от Босна.  


Още в началото Адурис накара вратаря Асмир Бегович да спасява удара му с една ръка. Добрата игра на иберийците даде резултат в 11-ата минута, когато те поведоха. След корнер топката бе избита в краката на Нолито, който си я нагласи и стреля изключително точно, преодолявайки стража на Босно, който докосна топката, но не успя да я избие. 

Попадението бе много красиво, а само 7 минути играчът на Селта реализира отново не по-малко впечатляващо попадение. Този път той видя, че Бегович е излязал пред голлинията си и го прехвърли с много техничен удар, за да удвои аванса на своя тим. 

Балканците обаче съумяха да се върнат в сблъсъка бързо, когато в 29-ата минута се разписа Спахич. Той засече с глава центриране на Пянич, като съумя да се пребори с Марк Бартра и да стреля много точно. 

Малко преди паузата обаче, точно голмайсторът на Босна остави отбора си с човек по-малко. В добавеното време на първата част се стигна до сдърпване между играчите, което бе започнато от Силва и Вранеш. Докато футболистите се бутаха и караха, Спахич спринтира и изблъска халфа на Ман Сити в лицето, за което бе отстранен. 

Малко след паузата босненците можеха и да изравнят, след като Хайрович се измъкна сам срещу вратаря, но не успя да го преодолее. Скоро след това и Джурич показа проблемите в отбраната на испанците, като също се измъкна, но Асенхо спаси удара му в близкия ъгъл. 

Иберийците определено не изглеждаха убедително и след направените смени и в средата на втората част Джурич удари греда, отклонявайки с глава центриране на Дулевич. Това, че Босна бе с човек по-малко изобщо не личеше и дори балканския тим продължаваше да бъде по-опасния от двата. 

В 74-ата минута влезлият от пейката Оярсабал пропусна да гарантира победата на Испания, след като оставен непокрит пропусна от близка дистанция, стреляйки неточно. 
 
Пак младокът от Сосиедад бе близо до попадение 10 минути по-късно, но пропусна, а все пак дълбоко в добавеното време Педро Родригес реализира трети гол за Ла Фурия, когато се разписа след добавка отблизо, след като вратарят Бегович първоначално изби удар на Иняки Уилямс. 

Съставът на Испания: Асенхо, Бейерин, Сан Хосе, Бартра, Аспиликуета, Бруно, Фабрегас (60 Диего Йоренте), Силва (46 Денис Суарес), Нолито (60 Оярсабал), Адурис (46 Педро Родригес), Асенсио (60 Иняки Уилямс)