Италианският гранд Ювентус вече работи по селекцията, въпреки че до зимния трансферен прозорец остават повече от два месеца.

Според торинското издание "Тутоспорт", "бианконерите" проявяват много сериозен интерес към защитника на Щутгарт и националния отбор на Германия Сердар Ташчи.

Луиджи Делнери искаше да вземе 23-годишния бранител още през лятото, но тогава не се стигна до негов трансфер на "Олимпико", тъй като клубът не пожела да извади исканата от Щутгарт трансферна сума.

Сега обаче торинци ще се опитат да привлекат на всяка цена Ташчи през зимата, тъй като Леандро Ринаудо получи тежка контузия и ще отсъства доста време от терените.

Бепе Марота пък от своя страна ще се надява до последно "швабите" да намалят малко цената на своя бранител.

Младокът не крие, че вече не е доволен от престоя си на "Готлеб Даймлер Щадион" и вероятността да напусне клуба през зимата е много голяма.

Немският национал не е никак впечатлен от перспективата, че трябва да играе за отбор, който се бори да не изпадне, какъвто в момента е Щутгарт.

Настоящият договор на младока с клуба изтича през 2013 година, а от Юве се надяват, че оферта в размер на 10 милиона евро ще бъде достатъчна, за да убеди немците да продадат своята звезда.

"Кориере дело Спорт" твърди обаче, че от клуба следят и друг бранител - английския национал Глен Джонсън, който е един от основните стълбове в отбраната на Ливърпул.

Луиджи Делнери не е особено доволен от представянето на Марко Мота от дясната страна на защитата смята, че ще трябва да намери друг футболист на тази позиция, който да върши по-добре работата си.

Поради тази причина, от клуба са вперили поглед към Джонсън, който е един от най-добрите десни бекове на Острова.

Все още не е ясно обаче дали Рой Ходжсън ще склони да се раздели с опитния бранител, който е един от основните стълбове на Пул.