Дните на малийския халф Мохамед Сисоко в Ювентус са преброени. Според последни информации той със сигурност ще бъде продаден през зимата, а парите от неговия трансфер ще бъдат добавени към останалата сума за нови попълнения.

Африканецът така и не успя да се наложи на "Олимпико" и престоят му в клубa бе съпътстван от множество травми, които му попречиха да играе редовно.

Треньорът на "Старата госпожа" Луиджи Делнери има за цел да привлече няколко нови имена през януари, но за да си набави достатъчно пари за трансфери, той ще трябва да продаде някои от наличните футболисти.

Сисоко пък е един от перспективните играчи на клуба и от него Ювентус ще може да вземе добра сума.

През лятото той бе пред трансфер в немския Волфсбург, но сделката пропадна, тъй като "Вълците" изпратиха оферта за него в последните няколко часа от трансферния прозорец.


Според последни информации торинци се надяват да приберат поне 8 милиона евро за малиеца. Юве следи изкъсо изявите на Алесандро Матри от Каляри и Макси Лопес от Катания, но клубът ще трябва да продаде един-двама футболисти, за да успее да си осигури средства за закупуването им.

Освен това отборът има сериозна нужда и от централен защитник и опорен халф. От Юве се надяваха, че ще могат да минат "на тънко", привличайки в редиците си Даниеле Бонера и Марио Йепес от Милан, но "Росонерите" трудно биха пуснали двамата в пряк противник за титлата.

Сред трансферните цели на клуба са Иван Ракитич от Шалке, Хави Гарсия от Бенфика, Фернандо Мейра от Зенит, както и Алберто Джилардино от Фиорентина. Освен тях в плановете на Юве влизат още Матри и Макси Лопес.