Този път възрастта, миналото, бъдещето, договора, новия стадион нямат нищо общо. Става въпрос само за талант, който прави нещата да изглеждат лесни и който не изчезва с времето. След десет години докато си играе в парка със синовете Тобиас и Саша (Доротея ще ни извини, но футбола си остава игра за мъже), Алесандро Дел Пиеро ще види едно дръвче на 20 метра и ще го удари с първия шут. Защото прави това още откакто е бил дете и е опитвал първите удари по топката.

Ударът от фаул, с който се разписа срещу Бари в неделя бе под №47 в кариерата от пряк-свободен удар. Вкарал е 41 пъти с екипа на Юве и 6 за националния тим. Онзи гол измъкна отбора му от трудна ситуация, но доближи Алесандро до два нови рекорда.

Капитанът на Юве е на втората позиция в ранглистата на най-добрите реализатори от фаул в клубния футбол в Италия. Само два такива гола го делят от Синиша Михайлович, който има 43. Два гола разделят Дел Пиеро и от това да стана най-резултатния играч за един клуб в историята на калчото. В момента Алекс има 280 гола за Юве. С 282 е легедната на Интер Джузепе Меаца.

При изпълнителите на фаул Михайлович има 2 гола повече. Настоящият треньор на Фиорентина е вкарал 28 пъти в Серия А, 8 за Купата на Италия, 6 в евротурнирите и 1 за Суперкупата на Италия. Дел Пиеро има 21 гола в Серия А от пряк-свободен удар, 5 в Серия В, 3 за Купата на Италия и 12 в евротурнирите.

С гола срещу Бари ветерана изпревари наведнъж Джанфранко Дзола и Роберто Баджо, които имат по 20 гола в Серия А от пряк-свободен удар. Далеч зад него остават други специалисти на това изкуство като Пирло (15), Марадона (14), Платини (13), Киеза (13) и Рекоба (13).

Но тези два рекорда може да дойдат и след едно друго събитие в кариерата му. Очаква се съвсем скоро Дел Пиеро да подпише новия си договор с Ювентус. Капитанът вече заяви, че желанието му е да остане в Юве. За игрите със Саша и Тобиас в парка има време.

Най-добрите реализатори за един клуб

Играч Клуб Голове
Джузепе Меаца Интер 282
Алесандро Дел Пиеро Ювентус 280
Анджело Скиавио Болоня 253
Франческо Тоти Рома 248



Най-много голове от пряк-свободен удар

Синиша Михайлович
43
Алесандро Дел Пиеро
41