17-годишният играч на Сао Паоло Лукас Домингес Пиазон ще премине в Ювентус през следващата година, твърди агентът на ФИФА Сабатино Дуранте, който е голям познавач на бразилския футбол.

"Когато го видях на живо как играе, все едно видях Мадоната", каза Дуранте за класата на младока, смятан за следващата звезда на Бразилия. "Младежът има същите характеристики като на Кака. Един модерен класически плеймейкър, който може да се адаптира към многото функции на атаката. В действителност, често се включва от втора линия, дори в националния младежки отбор".

Тези дни роденият през 1994 година Лукас е в Торино. Това посещение е по покана на "бианконерите", които дотолкова се интересуват от играча, че са поискали Сао Паоло да пусне момчето за няколко дни със семейството му.

Пиазон бе придружен от Дуранте и представител на торинския гранд и разгледа спортния център във Виново, а утре вечер ще гледа на живо двубоя Ювентус - Рома за Купата на Италия.

Като седемнадесетгодишен, той все още не може да бъде регистриран, но "бианконерите" са готови с друг вариант. Пиазон, чието семейство има корени в областта Венето, бързо може да получи италиански паспорт. Дотогава ще остане в Бразилия до навършване на нужната за трансфер възраст.